Februari är festival-säsong på franska Rivieran

I februari är det citronfestival i Menton, stor karnevalen i Nice och mimosafestivaler på många platser. Antibes kan ju inte vara sämre utan kontrar med – en orkester?

Jag vet faktiskt inte riktigt vad detta var för något, Kocken fotade paraden igår och mejlade mig bilderna. Jag noterar mest att vädret ser allt annat än lockande och shortsvänligt ut. Jag har förstått att det varit en riktigt regnig vinter i år.

Just februari är den enda månad som jag aldrig varit i Antibes på. Det har alltid krockat med annat, oftast Vasaloppsuppladdning. Dock ingen sådan i år. Det närmaste skidåkning jag kommit är att se det på tv (vilket ju är synd med tanke på mitt besvär med att få hit skidorna).

Den här helgen har varit helt sagolik för oss längdskidnördar med två stafettguld. Dagens lopp sändes även på fransk tv, i alla fall efter att det franska laget började slåss om medaljerna.

chefstomaten