Nya mönster på tapetserarverkstad i Kungsbacka

Visst har jag skrivit om att bryta mönster? Om en artikel med tio steg för att förändra sitt liv? Något jag läste hos frissan en gång? Jag har fått för mig att jag berättat om den där artikeln förut men jag kanske minns fel. Poängen var i alla fall att genom att göra små förändringar i vardagen så kunde man råka få nya idéer, nya insikter och nya infallsvinklar. Och därigenom öppna upp för att nya ting händer i ens liv.

Artikeln avslutades med en lista med en sak per dag som man skulle testa. Förslagen var i stil med att en dag gå till jobbet i en second hand-klänning (vad sägs om tåsockar istället?), ta en annan väg hem från jobbet än den vanliga (typ någon av de som Skanska spärrat av?) eller att stå över kaffe (NEJ!!!). Just de förslagen dissade jag men själva grundtanken att man kan göra något nytt gillade jag.

Jag tillämpar andemeningen lite nu och då. Går exempelvis in i affärer jag aldrig satt min fot i och inte har något egentligt ärende till. Idag var en sådan dag. Istället för att rusa till första bästa pendeltåg så tog jag en promenad i innerstaden i Kungsbacka. Ett färgglatt skyltfönster med en gul stol lockade mig in i KTV Interiör

Det är en tapetserarverkstad med tre ben. Ett är att klä om möbler på beställning. Just nu höll de på med en soffa vars ursprungsman dog för tvåhundra år sedan. Ateljén ligger precis innanför själva butiken så det går att kika in. De klär även om gamla möbler som de säljer färdiga i butiken. Är inte stolen på bilden ovan lite cool med det moderna tyget på den gamla stolen? Kombinationen gör att man tittar två gånger.

Det tredje benet är att sälja tyger. De har en hel vägg proppad med tygprover. Helt fantastiskt vilka mängder det finns. Och vilka vackra färger och texturer; tjocka maffiga tyger. Tygproverna kan man låna hem för att se hur de passar. Det var inte direkt aktuellt men jag kan inte låta bli att dra paralleller med böcker. Om jag vet att jag ska ha två meter rosa tyg av märket si och så är det såklart mycket snabbare att handla det på nätet. Men om man råkar vara inredningsintresserad (bokälskare) och jag inte exakt vet vad jag behöver (kanske inte ens vet att jag behöver köpa något), ja då är det oslagbart att ha möjlighet att gå in i en butik med ett stort sortiment. Det går inte att ersätta att klämma och känna på varorna med att titta på bilder på nätet.

Det här var nummer 86/100 i #blogg100 – utmaningen att blogga hundra dagar i sträck.

Edit 2018: K T V Interiör försvann tyvärr 2015. Företaget försattes i konkurs då ägaren fick hälsoproblem och behövde stänga igen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on mars 7th, 2018 at 08:37 f m