The Winery – coolt och centralt hotell för Arlandaresenärer

Nu sticker jag in emellan här med lite hotellbilder. För första gången har jag sovit på hotell i norra Stockholm. Det hör inte till vanligheterna men det var för jag att jag trodde att jag skulle ägna halva natten åt att anpassa en workshop. Då var det mer praktiskt att göra det på hotellrum, än i en taxi.

The Winery ligger vid Järva krog med utsikt över Mall of Scandinavia åt ena hållet och Brunnsviken vid det andra. Det ägs av samma svenska familj som äger vingården Terreno i Toscana.

Bra läge för flygbussen

Det går knappast att placera ett hotell bättre till för den som reser med flygbuss, och sämre till för den som kommer med bil. Med flygbuss från Arlanda är det bara att rulla in sin väska i hotellobbyn, med bil är det betydligt krångligare att lista ut hur man ska hitta till parkeringsplatsen.

Utifrån ser hotellet allt annat än inbjudande ut men inuti är det tvärtom. Väldigt välkomnande atmosfär. Kan även lägga till att fönstren ut mot motorvägen är rejält tjocka. Flera av oss hade hotellrum ut mot vägen och vi hörde inte av trafiken alls.

Halvtråkigt vin på vinställe

Det som är speciellt med Winery är att de har vintillverkning i hotellet. Vi var aldrig där och tittade men jag gissar att druvorna är Sangiovese från vingården Terreano.

Vi provsmakade aldrig det vinet men däremot beställde de flesta av oss den chianti från vingården som servitrisen rekommenderade till förrätten (allt vin köpte vi själva). Vinet passade till maten och var bättre än jag mindes från den flaska jag någon gång i forntiden köpt på Systembolaget. Men jag utbrast aldrig wow.

Det var samma sak med övriga viner jag provade (avrundade med ett glas i baren innan jag åkte hem). Bra, men inte wow. Med tanke på att det ska vara ett vinställe förväntar man sig wow.

Inredningen bäst

Vi var där två halvdagar från lunch till lunch så jag hann prova en frukost, två luncher, en middag och två fikan. Allt var gott, vällagat och snyggt. Men det förväntar man sig på konferensställen i Stockholmstrakten.

All servering var en smula seg och lätt förvirrad. Frågade vi en person om vi kunde lämna resväskor och ytterkläder i konferensrummet när vi gick och åt så sa den ja. Bara för att vi när vi satt oss ner kom någon springande och sa att vi måste flytta på dem.

Jag minns också en del väntetider, att tidsuppskattningen var mer italiensk än svensk. För en svensk betyder lunch kl si och så att man dyker upp då och sätter sig vid bordet. Inte att det är tiden då serveringen börjar duka fram (riktigt så illa var det inte men lite åt det hållet). Samma sak för min del med frukosten. Jag står ju alltid och stampar och väntar på att få komma in. Jag väljer ofta hotell utifrån när de börjar servera frukost. Ju tidigare ju större sannolikhet att jag bokar.

chefstomaten