Utsmyckning av trädgården till fluktargrannarna

Det här gav mig ett gott skratt. Stort tack för det uppiggande förslaget på hur vi kan pynta trädgården för fluktar-grannarna.

Vi har alltså grannar som inte är som andra grannar. Jag kallar dem för fluktar-grannarna. De har snart byggt klart sitt utkikstorn. De kunde byggt ut sin 1930-talsvilla åt tre håll mot sin egen tomt. Men de valde att istället bygga ett andra våningsplan med fönster åt två håll, två meter från tomtgränsen. Det går tydligen att få bygglov för sådant i Täby kommun. (Täby kommun och bygglov är ett eget kapitel som man kan läsa en hel del om i lokaltidningen.)

Så vad ska de nu få för utsmyckning att titta på?

  • Konstnärlig installation av e r i g e r a d  jättestor f a l l o s (Mellanrummen är för att inte den här sajten ska börja dyka upp i fel sorts sökningar).
  • En fågelskrämma med en uppblåsbar docka (bör gå att köpa in lämpliga dockor på Andra Långgatan i Göteborg) klädd i en t-shirt med texten “Om du läser detta är du för nära”.
  • Ett åtta meter högt plank med vuxenbilder.
  • Eller kanske helt enkelt göra som min kompis föreslår och bjuda in lite tyska nudister på trädgårdspartaj.

Kruxet är att vi antagligen skulle glädja grannarna om de fick något sådant fint att titta på. De är nämligen inte som andra. Jag har googlat lite på vad fluktar-grannarna jobbar med. Det förstärker det suspekta intrycket som hela byggcirkusen har gett av dem.