Tips för dagen efter-fotbolls-EM i Nice

Det gick inte vägen, Sverige är utslaget ur fotbolls-EM. Deppiga spelare har tydligen redan lämnat Frankrike men kvar är busslaster med svenska fans. Vad göra i Nice för att trösta sig dagen efter?

Restaurangtips i Nice

Tomatsalladläsaren Maria Unde Westerberg kommer med följande tips för att få upp livsandarna.

  1. Först valfri dryck på l’Eden som ligger nedanför Cours Saleya på den del av strandpromenaden som kallas för Quai des Étates-Unis. Bra läge och billigare än på stranden. Öppet 10-20 så det går ju att återvända för middag.
  2. Om det börjar kurra i magen, ta sikte på Le Frog på 3, Rue Milton Robbins. Det är en tvärgata vid Operan. Grodan har dagens lunch inkl vin och kaffe för 13€. Öppet vid lunch och middag.
  3. Sinar snus-förrådet går det att köpa mer på Lido Plage?.

Det låter som utmärkta förslag. Om sorgerna efter fotbollsdebaclet dränktes så pass ordentligt igår att bara pizza funkar så kolla om du kan få bord ikväll på Les Amoureux på 46 Boulevard Stalingrad.

Mellan olika depåstopp för att justera vätskebalansen rekommenderar jag att ta en lugn dag på stranden och göra så lite som möjligt. Efter gårdagens rysare behöver kroppen och knoppen vila och återhämtning.

Strandhäng i Nice eller Villefranche

I Nice består stranden av stenar. Det är därför bekvämt att hyra sig en solstol på någon av strandrestaurangerna. Dessutom är det då nära till alla bekvämligheter. Den som hellre vill ha sand under fötterna tar buss, tåg eller apostlahästar till närbelägna Villefranche på andra sidan Mont Boron. Pastellfärgade Villefranche är så gulligt att ingen kan vara ledsen någon längre stund.

Fler tips från Maria Unde Westerberg

Och om ni framåt eftermiddagen vill ha både aperó och mer folk efter en dag på stranden, stanna i Vielle ville. På Rue de la Prefecture vid Place de la Justice ett kvarter ovanför Cours Saleya finns flera ställen med storbildsteve, minst en irländsk pub och bra stämning natten lång. Gillar ni jazz ska ni absolut gå på Shapko bar vid katedralen mitt i gamla stan, med livemusik varje kväll.
Fortsätt annars förbi Place Garibaldi ner längs Rue Bonaparte, här ligger alla nyare roliga barer som till exempel Gossip.
Nu tränar vi på att göra vulkanen: Heja Island!

Fler tips finns i reseguiden Mitt Nice. Översta bilden är ur Expressen resor som utsett Nice till sommarens 4:de hetaste resmål. Texten har jag skrivit.

Edit: Jag har lagt till ett stycke med förslag som Maria kom med på Facebook så finns allt samlat. Följ gärna hennes Instagramkonto för fler tips.

chefstomaten

Last updated on februari 21st, 2019 at 05:11 e m