Tips till diabetiker som besöker Antibes

Jag älskar den typiska franska frukosten: en croissant och en kopp kaffe, men den är inget för en diabetiker. Per & Lena är två Antibes-älskare som på grund av diabetes behövde en annan typ av frukost. Vi har diskuterat frukostfrågan i kommentarerna till ett inlägg. För att ge fler chansen att hitta och läsa Per & Lenas tips lägger jag dem som ett eget inlägg.

Nu är vi hemma igen. Bra väder även om det regnade lite i onsdags. Vi lyckades hitta English breakfast på två ställen. Dels vid Place General de Gaulle, vid hörnet mot Rue de la Republiqe. Tre stekta ägg, stekt skinka, rejält med (ljust) bröd och en croissant samt ett glas juice. 14 Euro. Vi hade Husmansknäcke med oss så det gick bra. Vid ett av kaféerna alldeles vid teatern kunde man få valfri omelett, nypressad apelsinjuice, croissant samt diverse vitt bröd för 11 Euro.  Dessutom med betydligt vänligare service än på det andra stället. Vi såg ytterligare något ställe efter muren mot hamnen men var aldrig där och åt. Vinbaren L´Enoteca på 6, rue Aubernon (alldeles nedanför matmarknaden) vill vi rekommendera. Många viner på glas, trevligt bemötande och en tallrik tapas ingick i priset.

Antibes var som vanligt trevligt och tiden gick alldeles för fort.

Stort tack för uppdateringen! Jag längtar tillbaka till Antibes nu, vill särskilt gärna testa vinbaren. Jag har grävt i bildarkivet och tror detta är en bild av de tre caféerna utanför teatern som ni talar om. Ett av dem är Le Vieil Antibes som jag skrivit om vid något tillfälle (men jag tror att frukoststället är ett av de andra). 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)