Tomatsallad tre månader idag!

Hipp hipp hurra, idag fyller tomatsallad tre månader! Det firar vi med en bild som jag tycker är lite läcker. Hur går det då för tomatsallad? I slutet av förra veckan märkte jag en rejäl ökning i antalet besökare. Det var roligt men samtidigt upplevde jag en lika stor ökning i antalet spam-kommentarer. Så jag tror inte att antalet läsare ökade.

Jag har lagt oerhört mycket tid på bloggen så här i början. Det finns dock en funktion i windows (vista) som ensam är ansvarig för en hel del fullständigt onödigt tidsåtgång. Jag utnämner härmed det f-de dataexekveringsskyddet som det mest värdelösa påhittet på den här sidan av… Ja jag kan inte ens hitta på någon tidsrymd som är tillräckligt stor. Det är kväll, man har skrivit ihop en rad och så ska man bara peta in en bild i inlägget. Gallery -> add gallery/images -> upload images -> browse. Man brukar hinna fram lagom till rätt mapp när -Dööööööön – internet explorer stänger ner och man får upp en liten fin ruta som säger att programmet har stängts av för att ”skydda datorn”. Skydda datorn??!! Stjäla tid! Min tid!

Man kan här välja att läsa en liten hjälptext om hur man ställer in dataeländesförbannelsen. Det finns två lägen att välja på. Det ena ”vi skyddar bara viktiga saker” och det andra ”vi skyddar allt förutom de program som du anger”. Jag har provat båda alternativen, upprepade gånger. (Och har, i det fall jag provat alternativ två skrivit in alla programvaror jag har installerade på datorn inklusive IE). Hur fasen kan man införa en skitfunktion som inte ens går att stänga av? Jag har googlat lite i frågan och konstaterat att jag är inte den första som svär över skiten. Är det någon som har någon manual för hur man får det väck-väck-väck från datorn? (Tack på förhand för alla förslag att övergå till Mac men jag letar alltså förslag på hur jag kan behålla min kära lilla Lenovo Thinkpad X200 men bli av med tidstjuven).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)