Torp Moberg keramik och kaffestuga

Ett utmärkt sätt att sätta stopp för överjobb är att helt enkelt i ett obevakat ögonblick kidnappa kroppen till bilen. Bilkörning går nämligen inte att kombinera med datorjobb, varken på den lite större rosa eller den lilla lila som även kallas för telefån.

Väl i bilen är det bara att vrida om nyckeln och låta bilen åka dit nosen pekar. Bilkörning i söndagstrafik är dessutom ganska meditativt. Särskilt om motorvägar undviks. Det är där de håller till som tror att tre-sekundersregeln egentligen betyder att den som lämnat tre meters lucka till framförvarande bil bara väntar på att någon ska klämma sig in i mellanrummet.

Den här gången pekade visst nosen norrut mot Åkersberga. Var en sväng ditåt en annan helg men då svängde jag av vid Domarudden och hamnade i ett naturreservat. Det var visserligen fint men skog har jag på närmare håll. Nu fortsatte jag framåt och svängde istället av vid Åkers kanal. Där var en söt bro, en boulebana full med spelare och solsken. Någon stans att ställa av bilen hittade jag däremot inte utan jag fortsatte köra tills jag såg skylten Kaffe & Keramik. Om det finns någon kombination jag tycker är helt oemotståndlig så är det kaffe-keramik. Viss konkurrens kanske av kaffe-böcker och kaffe-foto men det råkade finnas böcker också till salu.

Jag klev ur i en vacker ekbacke som sluttade ner mot Åkers kanal. Torp Moberg är verkligen yttepyttelitet. Ett litet rött torp men utanför stod inbjudande stolar med filtar. På väg dit uppdagades dock att jag hade åkt hemifrån utan plånbok. Som tur var hade någon klok person fyllt pansarkryssaren med guldtior för parkeringsautomater. Nu behövdes inte så många på Torp Moberg. Tjugo kronor för en kopp kaffe och samma summa för en nybakad kardemummabulle var verkligen prisvärt. Detta kan nog bli mitt favoritställe. Öppet söndagar 12-16 förutom sommartid.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)