Trevlig långhelg alla läsare!

Långhelg hurra! Dessutom har det utlovats en del solsken. Det är perfekta dagar för att göra utflykter nära hemorten, det som nu så trendigt kallas för hemester. Sätta sig i bilen, eller på cykeln, och bara köra iväg. Välja en väg man inte brukar åka. Köra långsamt och titta sig omkring. Följa kringelskyltar och hålla utkik efter ”öppet”.

Svänga in på något trevligt gårdscafé och fika utomhus hos någon eldsjäl som antagligen haft en tuff vår. Sedan fortsätta och spana efter ovanliga sevärdheter. Det finns många om man öppnar ögonen. Nästan överallt finns spår från tidigare generationer. Här och var blommar dessutom ramslöken just nu och fåglar finns överallt. Ta med en fågelbok eller en blombok och spana.

Regnar det någon dag rekommenderar jag att klicka hem någon av mina böcker för att ge bort som presenter. Exempelvis Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm.

Eller klicka runt för att hitta idéer här på bloggen. På Sverigesidan finns länkar till alla landskap med översikt över vad jag bloggat om där. Ha en riktigt fin helg, håll avstånd och visa respekt för andra människor!

chefstomaten