Triss i sjöar i Täby

Vi vill ha saftiga bifftomater, inte gamla torkade tomater. Instruktionerna från mina trogna läsare var tydliga. Det har varit för dåligt med tomaterna här i salladsland. Jag ber så mycket om ursäkt. Jag har dragit ner lite på datortid till fördel för andra sysslor, som att kupa potatis, plocka småsniglar från grönsalladen och promenera med min fyrbenta kompis. Jag har förvisso skrivit en del långa blogginlägg men på en annan sajt. Jag har nämligen kommit ut med en ny bok mitt i sommaren och det vore ju inte helt fel om den sålde några exemplar. Därför har jag petat ihop en serie med blogginlägg för att sprida kännedom om bokens existen. Boken heter #författarboken, är måsteläsning för alla med författardrömmar och bloggserien publiceras söndagar på dinbokdrom.se.
Research och synopsis för mitt bidrag till #Täbyantologin stod på schemat men så kom ett sms från ett knasföretag och störde mitt fokus. Jag gillar inte sms fr företag, har inte ens mitt telefonnummer utsatt på mina visitkort så jag ringde dem och bad att få mitt nummer bortplockat. Då passade hunden på att hoppa i sjön. Nåväl. Vi blev båda två sjöblöta senare av en åskskur. #Täby  #Rönningesjön #münsterländer
Men nu lovar jag att återvända till tomatsalladen ett tag. Jag värmer upp med några nytagna bilder från tre sjöar i Täby. Jag har inte kollat om problemet med att ladda upp bilder på bloggen har självläkt (orkar inte bli irriterad igen) utan fortsätter med mina instabilder ett tag till.

Sverige – ett land med skog och sjöar

Varje gång jag sitter på ett plan som går in för landning över Arlanda så slås jag av hur otroligt många småsjöar det finns i Sverige. Detta var särskilt tydligt när jag kom hem från Antibes senast. Jag åkte med sena kvällsflyget och över alla sjöar och vattendrag låg dimman tät. Det var helt magiskt vackert (och givetvis fullständigt hopplöst att fånga på bild med mobilkameran).

Det är lättare att fota sjöarna till fots dagtid. Mittenbilden är från Mörtsjön. Det är en liten pluttsjö i Skarpäng med ett elljusspår runt. I samma sammanhängande område finns också Fjäturen och Käringsjön. Roslagsleden glider förbi och några av Estrids runstenar finns i området. Det är som ni kanske hör ett område jag gått några varv kors och tvärs i. Ibland ensam, ibland tillsammans med min vandringskompis Hårfagre. Hon är gammal scout och det här att det regnade lite häromdagen hindrade oss inte för att ta en långpromenad.

11378209_393595720832565_850477806_n

Ett annat av våra promenadstråk är runt Rönningesjön (översta bilden). Ett tag gick vi där varje måndag och stannade på mitten för medhavd sopplunch. Jag gjorde ett återbesök igår för att fräscha upp mitt minne hur det ser ut. Jag hade nämligen tänkt förlägga en novell dit. Det är hög tid för mig att peta ihop mitt bidrag till Täbyförfattarnas Täbyantologi (beräknad release om ett år).

Jag har haft lite svårt komma igång med skrivandet och tänkte att en fokuserad promenad skulle göra susen. Men mitt fokus förstördes redan efter fem minuter av ett sms från skitföretaget jag skrev om häromveckan. Jag gillar verkligen inte företags-sms, det är något som borde bannlysas. Jag är överhuvudtaget inte så förtjust i att andra än familj och vänner hör av sig per telefon. Jag har till och med skippat telefonnummer på mina visitkort.

Jag ringde därför upp dem och bad dem att stryka mitt telefonnummer ur sina register. Det kunde de inte göra. De måste ha ett datasystem som är gjort av en praoelev. Medan jag grälade med människan i deras kundtjänst passade hunden på att knata ner i sjön. Dyblöt hund stod inte riktigt på mitt schema men strax därefter kom en åskskur och dränkte oss båda två.

11419218_1608920329361831_556865460_n

Sist ut i min sjökavalkad är Rösjön. Det är en sjö jag inte har samma relation till. Varje gång jag försöker promenera i området är det något som hindrar mig. Som gegga eller staket. Eller vildsinta hundar.

Bilden tog jag häromkvällen på väg hem från en träff med Täbyförfattarna på Karby gård. Efter alla regnskurar var det plötsligt en rent magisk vacker kväll. Jag svängde därför ner till Rösjön i hopp om några fina bilder men jag har svårt att få till bra bilder här.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)