Utflyktstips: Sägnernas hus i Sandhem

Gillar du gamla sagor om älvor, troll och sådant? Bor du i västsverige och letar efter en lagom dagsutflykt? Då kanske ett besök på Sägnernas hus är något för dig?

Jag hade aldrig hört talas om Sägnernas hus förrän jag blev kontaktad om att hålla en workshop där under en bokmässa. Det är synd för det är ett trevligt utflyktsmål i en vacker del av Västergötland. Tänk en liksidig triangel där riksväg 40 mellan Ulricehamn och Jönköping är basen. I toppen av triangeln ligger Sandhem. Det gör att det finns många olika vägar att ta sig dit och man behöver inte köra samma väg fram och tillbaka. Enligt google maps tar det under två timmar köra dit men det beror nog på väglaget.

Jag var där i lördags och det enda jag har att anföra emot stället var årstiden. Det finns kallt, sedan finns det iskallt och därefter finns det något som är ännu kallare. På natten hade det varit tjugo minusgrader och den temperaturen levde kvar inne i utställningslokalen. Det var i jämförelse behagligt ljummet utomhus där termometern visade runt nollan.

I det stora huset där bokmässan ägde rum gick värmefläktarna för fullt och där kunde jag tina upp med en kopp te, varmkorv och cheescake. När det inte är bokmässa lär det användas för buggkurser och dans till levande orkester. För den som vill göra en helgutflykt finns ett Bed & Breakfast i Sandhem som drivs av ett holländskt par. Jag passerade också ett par vandringsledsskyltar så det finns lite av varje att göra.

När jag besökte Sägnernas hus pågick arbete med att utöka utställningarna. Jag skulle önskat att de övervägde lite större text på utställningstexterna.

Just nu deltar jag i en utmaning som handlar om att blogga 100 inlägg på lika många dagar. Detta var inlägg 62/100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 15th, 2013 at 09:06 e m