Välkommen nya grannar på Vänortsgatan!

Idag är det inflyttning i BRF Österport på Vänortsgatan i Mölndal, det första av de två sjuvåningshusen som Skanska bygger utanför mitt skrivbordsfönster. Skanska har sålt in lägenheterna så här.

Det är välstylade livsstilsbilder. Surdegsbröd, kaffe och blommor förekommer flera gånger. Det nypensionerade paret och den unga familjen ska också känna igen sig i bilderna. Alla är lyckliga.

Verkligheten ser aningen annorlunda ut. De som flyttar in idag flyttar in i en byggarbetsplats. Det unga paret som anlände på bilden överst fick bära sängen förbi två plåtslagare. Det bankas, sågas och slamras.

 

Om någon är förvånad över diskrepansen mellan reklam och verklighet så har de bevisligen inte läst husorganet Tomatsallad tillräckligt ofta. Läs t ex vad jag skrev i ämnet i maj 2012. Eller följ hela min rapportering från livet som ofrivillig sambo med Skanska.

Skanska gör skillnad på folk och fä

Jag gick ett varv runt området för att kolla in hur pass (o)färdiga husen är och gissa vad jag upptäckte. Jo en av de förbannade avspärrningarna som ska ”skydda oss” som bor här från att kunna ta oss någonstans var minsann öppen. De som köpt lägenhet av Skanska ska tydligen inte behöva klättra över taggtråd för att ta sig in och ut ur sina lägenheter. Det är ju skillnad på folk och folk.

Skanskas storlek ger ju dem möjlighet att göra så. Välkomna ska ni vara nya grannar till Skanskaland! Hoppas ni ska trivas bättre än vad jag gör.

Edit: Jag har gjort om storlek och placering på bilderna. Min tanke var att blanda stora bilder med rader med mindre bilder som skulle ligga bredvid varandra. Men effekten blev att i vissa skärmar så hamnade text och bilder huller om buller. Allt annat än snyggt och läsbart så jag fick göra om.

chefstomaten