Utsikt över Vättern från Brahehus

Jag har varit inne på det förut, jag är beredd att sätta området runt Vättern på listan över Sveriges vackraste platser. Varje gång jag åker bil mellan Stockholm och Göteborg blir jag på bra humör när jag kommer till Vätternavsnittet (att det är 120 minskar inte på något sätt dess attraktion). Dagens fotostopp förlades till Brahehus – gamla ruiner står nämligen också högt upp på min gillar-att-fota-lista. Nu var det så fruktansvärt iskallt att det inte blev mycket till fotande. Jag hade fleece, dunjacka, mössa och vantar på mig men frös så jag skakade i vinden.

På systemkameran satt teleobjektivet och det har ju många användningsområden men är inte direkt det allra smidigaste verktyget om man tänkte sig att fota en ruin. Att ta av sig handskarna för att byta objektiv fanns helt enkelt inte på kartan. Badkameran fick komma upp ur botten av handväskan, några foton med varje kamera trycktes snabbt av och sedan halvsprang jag tillbaka till den varma bilen. Jag vaknade till på kuppen i alla fall.

För övrigt så undrar jag om jag är den enda trafikant på hela E4:an som hört talas om 3-sekunders-regeln? Jag följer den kanske inte slaviskt själv men jag försöker i varje fall att avståndet till framförvarande bil ska räknas i sekund, inte millisekund eller mikrosekund.

chefstomaten