Vackra hästar drar forbönderna till Röros

Idag var det dags igen för forbönderna från Klövsjö att passera Funäsdalen på sin färd mot Röros. Förra året skrev jag en lång artikel om forbönderna,deras hästar samt marknaden. 

I år blir det en aning kortare rapport. Min dator är krasslig så jag skriver detta på mobilen. (Vilket har sina begränsningarna, förutom att jag skriver med pekfingervalsen och slåss mot autocorrect så funkar inte allting. Jag får till exempel inte in bilderna i texten).

Både mobil och storkamerabilder 

En del av bilderna är faktiskt tagna med storkamerorna. Jag har lyckats koppla ihop mobilen med den ena kameran. Tekniskt sett ska det vara möjligt med båda kamerahuset, det är bara jag som varit lat.

Morgonbön i Funäsdalen 

Alla bilder är i år tagna i Funäsdalen under morgonstoppet där. Forbönderna kom från Ljusnedal över sjön i soluppgången (jag försov mig och missade denna del). Sedan var det hö för de fyrbenta och morgonbön för de tvåbenta.

Jag har ej varit ute på Tänndalssjön och tittat på dem i år. Jag blev så kall och frusen av min morgontur till Funäsdalen att jag stannade hemma under en filt och knackade in det här vi mobilen istället. Även om det känns som en seger att ha bloggat via mobilen så har det tagit tid. 

Hoppas de kommer fram utan problem 

Förra året tyckte jag att det var roligt att se hästarna dra iväg över isen. I år var det extra fint att se dem. Jag håller alla tummar för att de kommer fram utan problem. Jag tänker förstås på den svåra olyckan där forbönder på väg till Jamtli förolyckades. 

Hästekipagen har rätt att vara på vägarna och jag hoppas att alla trafikanter visar hänsyn. 

chefstomaten