Värmen tillbaka i Antibes

Efter en period med för franska Rivieran ovanligt ostadigt och svalt väder är nu ordningen återställd, termometern har kravlat över 30-strecket, solen skiner från en klarblå himmel och stränderna är packade med folk.

Jag haltade ner till Plage du Ponteil idag (ett snedtramp på Fort Carrré med min dåliga fot har satt ner både aktionsradie och humör ett tag). Blev mycket glad när jag såg att det blåste en stark frånlandsvind. Frånlandsvind betyder kristallklart manetfritt vatten! Hurra!

Jag verkar inte vara den enda med  manetfobi längs medelhavet, i alla fall inte om jag tittar på besöksstatistiken hit och populariteten på min manetinformation.

Havet blir förvisso också iskallt när det blåser frånlandsvind men hej, sanden på land var så varm att den brände under fotsulorna, inga problem med svalt badvatten. Finns det något härligare än glida fram i kristallklart grönt vatten?

Bilden är från ett tidigare tillfälle, hade inte med kameran idag.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on augusti 11th, 2011 at 02:14 e m