3 saker man inte får missa på Malta

Bakom aliaset fikakompis som emellanåt syns bland kommentarerna gömmer sig en ex-kollega. Hon och hennes sambo har precis kommit hem från supersemester på Malta. Intervjudags! 

Hur kom det sig att ni åkte till Malta?

Vi valde faktiskt efter hotell! Vi hade några alternativ, men det på Malta vann överlägset. Jag har dessutom varit på Malta för många många år sedan, och har alltid velat åka tillbaka!

Vad var det bästa med Malta?

Det är varmt och de pratar engelska! Kan det bli bättre?

Vad skulle du undvika om du åkte dit igen?

Jag vet faktiskt inte….beställa bakverk (homemade my ass) på La Fontanelle i Mdina. Den åt jag inte ens upp – och då är den inte god! Jag skulle dessutom undvika att bo i Qwara och Buggibba. Bara att passera de städerna med buss gav mig taskiga vibbar. Lite som den brittiska serien ”Benidorm”.

Vem ska åka dit?

Det passar alla åldersgrupper. Det gäller bara att hålla sig där man trivs bäst. Det är riktigt party för den som vill (EF har språkresor hit och det är många italienare…), gammal kultur (sevärdheter) för den som söker det och lyx för finsmakaren – många fina båtar och restauranter! Den som söker något unikt kan bli besviken på att det är så turistexploaterat. Alla byggnader mot havet är i princip apartments för utlänningar eller hotell.

Vilka tre saker får man inte missa på Malta?

1. Se Mdina (sedan dö)! Domen i Mdina är den vackraste jag har sett (Interiören). Mdina är en medeltida stad och det är verkligen en resa bakåt i tiden! Grannstaden Rabat är också otroligt vacker.

2. Ta en båttur med någon av alla firmor (Captain Morgan och Hera är de två största) runt Malta eller till Comino t ex. Även om det är mycket folk, och inte särskilt unikt så är det roligt att åka båt i Medelhavet! Har du råd – överväg att ta en yachttur!

3. Testa den lokala läsken KINNIE. Den är lite bitter och inte söt som vanlig läsk, men smakar ändå gott när man är på plats. Använd den gärna som groggvirke med whiskey och apelsin eller Campari och apelsinjuice.

Tack så mycket! Jag har länge velat åka till Malta och dina bilder gör mig inte mindre intresserad. 

Last updated on juli 15th, 2013 at 10:05 e m