Villeroy & Boch har öppnat på Avenyn

Jag gnällde för någon tid sedan över Wallenstams idioti när de tvingade bort Bohusslöjd från paradläget på Avenyn. Mina huvudargument var att Bohusslöjd alltid hade vackra skyltfönster, som i högsta grad förhöjde värdet på Avenyn som turiststråk, och att affären som sådan hade en klar turistinriktning.

Bohusslöjd gick sedemera i konkurs och någon ny konsthantverk- eller slöjdbutik i Göteborg känner jag inte till. Deras gamla lokal är dock äntligen uthyrd. Och denna gång inte till någon halvmysko utförsäljningssylta som klistrar skyltfönstren fulla med braskande handtextade lappar utan tyska porslinstillverkarna Villeroy & Boch. Nu kan vi njuta av härligt upplysta och välskyltade skyltfönster igen!

Jag envisas med att tycka att Bohusslöjd var strået vassare sett ur utländska turistperspektivet. Därmed inte sagt att jag har något emot Villeroy & Boch, jag har en komplett servis i tolv delar. Eller, numera nästan komplett. Diverse smärre olyckor har reducerat vissa delar. Kanske dags för ett besök för komplettering?

chefstomaten