Räkmacka på Hotell 11 avrundade tur till Eriksberg

Baren på Hotell 11 har en av stans bästa utsikter och är därför en perfekt avslutning på en utflykt till Eriksberg. I lördags var förvisso hela hamnen insvept i en tjock dimma, men den gav besöket en spöklik inramning. Framförallt när baren släckte ner i och med Earth Hour. 

Jag gillar Eriksberg. För oss som inte bor där blir det en liten minisemester att åka dit. Jag har tidigare skrivit om min förkärlek för att anlända till Eriksberg med Älvsnabben och besöka trevliga café Nelly’s. Om någon läser detta och följer exemplet, köp gärna en kaffe i pappmugg och sätt er på kajkanten. Skratta lite extra högt. Någon av Nelly’s grannar har nämligen skaffat fram ett förbud mot deras uteservering med hänvisning till att den sänker värdet på hans/hennes lägenhet. Ha! Vill man ha en död kajkant utan människor så kan man bosätta sig ute på landet. Finns mycket lappmark att välja på. 

I lördags var mitt ärende en kvällsvisit på upphausade utställningen :and there was light i Eriksbergshallen. Jag har redan skrivit en halv uppsats om hur bra den kunde varit om arrangörerna fokuserat lite mer på besökarna och lite mindre på fräck teknik. Men jag är glad att ha varit där. Kvällen fick sedan en trevlig avrundning med ett glas vin och en räksmörgås. I hotell 11s tappning låg räkorna på ett mörkt mjukt bröd (ungefär som vörtbröd utan vört). Brödet är nog min starkaste invändning. Jag tror mackan hade vunnit på att antingen serveras på ett tunt grovt rågbröd eller ett riktigt färskt ljust bröd. Men räkorna var goda!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on april 5th, 2010 at 10:50 f m