Vin med utsikt i Bellet

Häromdagen plockade vi fram broschyren med villages perchés igen för att åka på utflykt. Vi hade en plan vart vi skulle och hade programmerat GPS:n. Men på vägen dit ville jag bara ta ett snabbt stopp i Bellet för att fotografera vinrankor.

Rutinerade läsare vet redan hur detta slutade. Ni har redan hört om mina ”jag ska bara” och ”ta en bild” förr.

Belletviner

Bellet är en liten kulle vid floden Var norr om Nice där det odlas vin. Det är också Frankrikes minsta vinappellation. Det här betyder att det inte bara är att åka dit och förvänta sig stora vinfält så långt ögat kan nå som i Piemonte.

De sabla druvorna var faktiskt svåra att hitta. Alternativt så valde vi hela tiden fel väg. Men till slut, genom att gå in genom en grind som stod öppen på grund av markarbeten hittade vi en vinåker invid baronerna av Bellets privata familjekapell. Då visade det sig såklart att jag lämnat ryggsäcken med rätt objektiv i bilen. Därav mobilbilderna i detta inlägg.

Smakar vinet bättre om druvorna växt med vacker utsikt? Förhoppningsvis för Rolledruvorna som odlas här används till Cuvée La Chapelle Blanc som kostar €49 flaskan. Men då har de utsikt över Cap d’Antibes och Medelhavet åt ena hållet, vita Alptoppar åt det andra och klippan St Jennet däremellan.

Domänen heter Château de Bellet fast vi fattade inte att den röda villan vi skymtade rubricerades som ett slott.

a854806c723c11e397651270abe28de5_8

Frågan är om vintern är den optimala årstiden för att fotografera just vinrankor?

Läs mer om Belletviner i bloggen RivieraGrapeVine eller om vår förra expedition inspirerad av samma broschyr till solursbyn Coaraze.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)