Okända provensalska pärlan Le Rouret

De som följer mig på Instagram har senaste tiden motionerat gilla-knappen flitigt på bilder taggade med #lerouret. Jag har matat ut i söta Provence-vyer i lugn takt från denna pärla och det verkar vara fler än jag som är svaga för gula stenväggar upplysta av vintersol.

b9c737b078ed11e3b9650aa93900baa2_8

Rouret ligger faktiskt inte alls särskilt långt från Antibes men jag hade inte hört talas om byn förrän ett par grannar tipsade oss om den över ett glas champagne på nyårsafton. Byn är faktiskt så liten att den knappt går att hitta på en vanlig karta men lokaliseras längs väg D2085 mellan Grasse och Villeneuve-Loubet.

Rouret finns dock med i vandringsbibeln RandOxygène. Det som lockade dit Kocken och mig var beskrivningen att det skulle finnas en riktigt bra restaurang i Rouret och orden le Camp RomainRomerska ruiner får ju gärna mig att sätta fart mot ett område.

Om vi ska börja med det romerska så byggde romarna sin vana trogen högst upp på en kulle. Den delen av dagen liknade mycket min jakt på Oppidum Cordula fast utan mygg. Vi hittade dock ett synligt byggnadsverk på toppen…

På vägen upp såg vi fasan och gick förbi både vinrankor och en tryffelodling. I januari har Rouret tryffelfestival men vi hade prickat in fel dag för denna begivenhet. Jag tog också en massa närbilder på olika växter i en idé att identifiera dem och beskriva floran på platsen (det projektet har standat).

f673ec8c7f4911e3aa7612f19fca3f6f_8

Vad som inte syns på den här bilden är den fantastiska utsikten från toppen. Åt ena hållet (det jag och hunden tittar) skymtar Medelhavet i fjärran och åt andra hållet hela Gorges du Loup.

På vägen ner var det lite trafikstockning.

f9c8b6dc7aae11e385160e143fb0ebac_8

Restaurangen då? Jo Le Clos Saint-Pierre var stängt när vi kom förbi men såg utifrån precis så charmig ut som grannarna sagt.

Jag avslutar med en välfotograferad vägg. Just den här gula nyansen förknippar jag med Provence.

11860b7a807811e387960ee8fbc8973c_8
chefstomaten