20 dagar med #blogg100

Tio dagar går fort ibland. Plötsligt har tjugo dagar eller en femtedel av utmaningen #blogg100 gått och jag är fortfarande med i racet. Ett inlägg om dagen i hundra dagar känns just nu rätt överkomligt (en känsla som möjligen är bortblåst redan imorgon). Några inlägg får rubriceras som nödvarianter som inte direkt är något att skryta med men jag har också skrivit några som jag är nöjd med. En del av dem hade jag nog skrivit ändå, om jag hade tänkt på det. För det är en av effekterna med #blogg100 – att jag hela tiden letar efter saker att blogga om. Förut bloggade jag när jag kände ett behov av att skriva eller hade några särskilt fina bilder jag ville visa upp. Nu letar jag efter inlägg hela tiden. (En möjligen mindre bra effekt är att mina övriga webbsajter har blivit sorgligt försummade).

Inlägget om buller är en sådan text som jag bara kände att jag måste skriva. Allt annat jag hade tänkt göra den dagen lades åt sidan och jag filade på det hur länge som helst. Först dagen efter insåg jag att jag hade råkat publicera det på Jobba hemma-dagen! Testet av Canon 6D hade jag troligen också skrivit ändå för det passar in ämnesmässigt och även om det inte hade intresserat någon annan hade det varit värt tiden bara för att jag vill ha mina åsikter om olika kamerahus dokumenterade någonstans. Mitt favoritcafé i Antibes – den texten skrev jag i huvudet redan i somras. Och sedan om igen i julas. Inlägget tog faktiskt en stund att få ihop eftersom jag hade två versioner i huvudet och letade bilder från både sommar och vinter.

Roligast att skriva var texten om boken Resa & Skriva även om den blev lite i längsta laget. I artikeln utlovade jag en fortsättning. Jag har börjat skriva på den och hoppas få ut den i veckan. Blir det som jag tänkt mig blir det roligt att läsa.

Några kommer några går i #blogg 100

Bland mina kollegor i #blogg100 har några slängt in handduken medan andra har tillkommit. Jag tyckte det var trist när Jardenberg vinkade adjö för jag hade helt fastnat i att kolla in statistiken han presenterade varje dag. Men efter att ha sovit på saken kom jag ihåg vad jag skrev i mitt förra sammanfattningsinlägg, 10 dagar med #blogg100.

En hel del statistik och metabloggande följde. Det är intressant men det krävs ju också att några skriver vanliga blogginlägg, det blir ju lite tjatigt med 500 x 100 inlägg om att alla bloggar.

För mig känns var tionde dag som lagom frekvens för dessa sammanfattningar. Lite tätare än så försöker jag följa vad andra skriver om. Vissa dagar har jag läst och kommenterat hej vilt i en lång rad ämnen. Extra roligt är det förstås när man upptäcker att andra har läst, delat vidare eller länkat till sådant jag skrivit. Innan #blogg100 körde igång trodde jag att jag vissa dagar skulle vilja följa ett tema ihop med andra skribenter. Hittills har det inte blivit fallet, jag har snarare känt att jag inte vill hoppa på och skriva om något som det redan skrivits tvåtusen inlägg om.

Nåväl, detta var inlägg 21/100 i #blogg100. Nu kör vi vidare tio dagar till. Det går utmärkt att inkomma med önskemål om sådant som just du vill läsa om.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)