30 dagar med #blogg100

Trettio dagar – det är nästan en tredjedel av de hundra dagar som jag utmanat mig själv att blogga ett inlägg om dagen i. Var tionde dag sammanfattar jag de gångna tio dagarna och nu är det dags igen. Jag kan lika gärna börja med att slå fast att utan #blogg100 hade det snarare blivit ett blogginlägg var tionde dag än ett om dagen den senaste tiden. Men på grund av att jag är alltför envis för att ge upp så har jag piskat mig själv att klämma ur mig ett kort inlägg runt en bild varje dag. Om detta sedan är bra eller dåligt råder det delade meningar om. Det sägs ju att täta uppdateringar är något som en blogg vinner på, att man ”måste” skriva minst ett inlägg om dagen. Men jag blir alltmer övertygad om att det beror helt på vem man skriver för. Skriver man för en publik som hänger i sociala medier dagarna i ända är fem timmar mellan inläggen förstås lång tid. Men om ens läsare har datortid varje söndagskväll och däremellan har fullt upp med annat kan ett inlägg i veckan vara fullt tillräckligt. Jag tänker att ni kanske har något annat att göra än att läsa min blogg. Jag verkar i alla fall ha annat att göra än att blogga :-).

Hade Tomatsallad fortfarande varit anonym hade jag nog skrivit mer och längre under de gångna dagarna. På sätt och vis är det trist att inte ha en helt anonym blogg där man kan skriva av sig. Denna insikt delar jag med en av mina nyfunna kollegor i #blogg100, Susanne Hultman.

Det bästa med att jag gått med i #blogg100 är att jag just har bloggat varje dag i trettio dagar. För det har tvingat mig att göra något som jag länge haft som ambition att göra; skriva kortare och snabbare inlägg. Jag har en tendens att sitta och fila på inlägg väldigt länge och därmed har den här salladen tagit mycket tid som jag tänkt att jag borde lagt på annat istället. Nu när jag inte har haft möjlighet lägga den tiden på att skriva långa inlägg och pga utmaningen ändå tryckt ur mig något så har det blivit de där korta och snabba inläggen. Precis det jag länge önskat mig. Men längs vägen har jag insett att detta inte alls tillfredsställer mig. Jag blir inte nöjd med de korta intesägande inläggen. Jag vill skriva långa artiklar som bygger på mycket research och noga utvalda foton istället. Och av döma av antalet gillningar så är jag inte ensam om att föredra dessa. Det inlägg från den senaste tiodagarsperioden som jag lagt mest tid på är också det som fått mest gillningar. (Det här). Jag börjar alltmer tro att min tidigare bloggfrekvens var mer rätt.

Jag ska dock inte hoppa av utan köra lite till för jag vill ha lite mer statistik för att göra en bättre utvärdering.

Detta var inlägg 31/100 i #blogg100. De tidigare sammanfattningarna efter tio repsektive tjugo dagar. Bilderna i det här inlägget har jag fotat i gamla stan i Stockholm idag.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on april 2nd, 2013 at 05:33 e m