Bra service på Way Cup på Järntorget – stängt

Jag minns inte varför men i höstas googlade jag på en av deltagarna i Kockkampen och läste att Paul Svensson startat café på järntorget i Göteborg. Det lät riktigt  intressant så jag skickade fikakompis på rekognosering. Hon återkom med beskedet att hon vandrat Järntorget upp och ner, fram och tillbaka utan att hitta minsta tillstymmelse till nytt cafe. Men ett par månader senare kom hon med en positivare rapport.

Hon hade besökt Way Cup som ligger mellan Svensson i Lammhult och en tapetaffär på den västra sidan av Järntorget. De hade serverat den godaste men tyvärr också dyraste macka hon någonsin ätit (och fikakompis har jämförelsematerial). Det var ju både bra och dåliga nyheter. Vill ju helst inte behöva vittja Miss Es spargris för att gå på café.

Vi la ett besök på hyllan men när ett annat ställe vi hade tänkt besöka var tjuvtjockt gick vi till Way Cup i alla fall. Förvarnade läste vi denna gång noga på alla prislappar och kunde konstatera att på sötsakssidan är Way Cup inte ett dugg dyrare än andra caféer utan håller sig fullt inom ramen för Göteborgsk standard. Möjligen är bullarna och tårtbitarna aningen mindre än på andra ställen men det betyder bara att de är lagom.

Jag hade egentligen fyllt min kaffekvot för dagen så vi bestämde oss för att börja med att dela på en pressokanna med 1,5 kopp kaffe (35 kr) istället för en stor med fyra koppar (79 kr) eller latte (32 kr). Vi frågade om vi möjligen kunde få mjölken varm och fick fråga tillbaka om vi ville ha den skummad. Extremt bra service!

Till kaffet delade vi på en bit chokladtårta och om den nu inte var den största bit som vi skådat så serverades den i gengäld med rikligt med färska bär. Dessutom var den god. Summa kardemumma blev detta ett av de billigaste fikabesöken jag gjort. Samtidigt som det var kvalité rakt igenom. Kaffebönorna var exempelvis från DaMatteo och det mesta rättvisemärkt, återvunnet eller kravodlat. Jag kan alltså varmt rekommendera ett besök.

Jag deltar just nu i utmaningen #blogg100, att blogga ett inlägg om dagen i hundra dagar. Följt mina strävanden där eller läs om mitt besök hos en annan av de tävlande i samma tvprogram, Malin Söderström. Hon driver restaurangen på Moderna museet i Stockholm där jag ätit en brunch jag kan rekommendera.

Edit 2019: Tyvärr är Way Cup borta och ersatt med vanligt kedjecafé. .

chefstomaten