Centralkrogen i Väderstad – centralt placerad tipsare

Det är så bra med en blogg! Det är särskilt bra att använda den till att berätta vad jag håller på med för det gör att jag kan få tips från er läsare. Vilket gör att jag kan hitta pärlor där jag kan träffa hjälpsamma människor som kan ge mig nya tips. Varpå jag utforskar dessa och delar dem vidare så att nya personer kan hitta dem. På det här sättet håller Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm på och bli rena stafettboken.

Det är tack vare ett tips från Kerstin i Skänninge som jag i veckan svängde av E4:an vid avfart 107 igen och styrde mot Väderstad, inte för att besöka Centralkonditoriet utan Centralkrogen. Det är också ett fynd, mest för människorna.

Huset är fint och maten är helt ok men det är för snacket du ska åka dit. Du har till 2030 på dig för då ska Roger byta bana och skriva sina memoarer. Det blir ett digert arbete för han pratar med 200 personer om dagen. De mest intressanta hamnar i hans kalender. Där ligger mitt visitkort bland Nobelpristagare och andra spännande personer.

Jag har lovat att åka dit före dess för att berätta vad jag tyckte om de tips jag fick till boken. Min bok är inte komplett utan att foto från Hjässan i soluppgång i början av juni. Det kommer alltså att bli fler besök i krokarna, jag har dessutom ett par ställen till att besöka.

På Centralkrogen fångade jag förpackningar från Väderstads byggnadsvård och Särthöga vingård. Dessa stod redan på min lista med ställen jag ska vill åka förbi. Det får bli en resa när jag har rätt däck för säsongen. Vid min förra resa fick jag skynda mig för att komma fram innan det frös på. Byte till vinterdäck är beställt.

Kanske skulle säga något om Centralkrogen också? Jo de serverar klassisk lunchbuffé för 99 kronor. Allt som man kan förvänta sig ingår. Husmanskost utan att vara stabbigt.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)