Dag 15: Pyspunka och sista hotellnatten (58 km)

Frukosten för 4 euro var helt ok, ingen juice eller croissant, men bröd så vi blev mätta. Klart mer prisvärt än 9-eurosfrukosten häromsistens.

Ut ur stan gick som en dans tack vare min förplanering. Snart lång uppförsbacke, sen lätt kuperat. I Varreddes köpte vi mat, sen hade vi en >>-backe upp mot Barcy. Den varade i ca 1 km och ledde upp till två krigskyrkogårdar från första världskriget, en tysk och en fransk.

Vid lunchdags någon dryg timme senare hittade vi sittplatser på en lekplats vid en skola. Vi fick ta på jackor, för det blåste riktigt kallt nu.

Sista biten körde vi gul väg med lite intensivare trafik, men det är ändå märkligt hur man via vita vägar kan närma sig en av världens största flygplatser så pass omärkligt, genom små byar likt dem vi sett hela tiden.

Mobilen ringde igen, denna gång om något jobb åt Rolf.

Det var lätt att hitta till hotellet i Mesnil Amelot som jag förbokat på webben, och bokningen fanns! Skönt! Dusch och vila, sen hittade vi packmaterial i form av en brunpåse i en container att packa in min cykel i. Men hotellet kunde inte lova säkert att vi skulle få rum med cyklarna i shuttlen imorgon bitti, så vi har bestämt oss för att cykla istället, ca 4 km. Det innebär att vi måste packa om lite på Charles de Gaulle, eftersom hjälmar, pedaler, lås med mera måste packas ned och cykeln packas in, styren vridas etc. Vi ska åka senast 8.30, flyget går 11.15. Bör inte vara några problem.

Vid lunch idag när vi skulle köra iväg igen såg jag att mitt framdäck var jättemjukt. Pyspunka. Rolf pumpade i lite luft och det räckte ända till hotellet. Hoppas det räcker sista biten också. Frånsett pyspunkan har vi bara smort kedjan ett par gånger och tejpat min styrlinda lite (dålig kvalitet) och haft ett kedjehopp från krans 1 till 2 fram på min cykel. Inget att klaga på.

Middagen var buffet, 2- eller 3-rätters. Vi valde 2-rätters för 12,50 plus en flaska Côte de Rhône. Förrätterna var helt ok, huvudrätterna mediokra och menlösa.

Magarna var lite i olag, kanske sen lunchen med couscousröran? Vi gick ned till baren och Rolf tog en Calvados i medicinskt syfte medan jag nöjde mej med en öl.

Detta är femtonde delen i Tour de Paris 2002, en cykelresa skriven av gästbloggaren Eva Heljesten. En introduktion till resan finns här och alla delar här.