Dag 14: Cykelparkering mot vita linnedukar (40 km)

Tur att vi beställt en ovanligt sen frukost. Vi behövde sova lite längre efter den natten. Frukost klockan 8, helt ok för 5.50 euro. Hon krävde betalt för rum med toa, men jag protesterade inte eftersom hon å andra sidan glömt ta betalt för de drinkar vi tog i baren kvällen innan. Sen drog vi genom stan i rusningstrafik (såg en trafikolycka med poliser i en korsning) och hittade enkelt vägen västerut längs Marne.

Inga stopp förrän i Charly, där vi följde bilskyltarna en lång omväg runt stan. Vi såg ytterligare en polispatrull i en korsning och till slut hittade vi den SuperU vi letat efter för att handla lunch. Vi åt lunchen någon timme senare utanför en skola: potatissallad av samma typ som igår, tomat, små korvar som hette Batons de Berger eller liknande, bröd, äppeljuice och choklad till dessert.

När vi kom till La Ferté för att ta en kiss- och fikapaus föreslog Rolf att vi kunde ju stanna här (= min ursprungliga plan) istället för att fortsätta ett par mil till (=senare påfunnen plan). Vi har ändå ingen lång etapp imorgon innan vi når Mesnil Amelot, där jag redan hemifrån både bokat och betalat sista hotellnatten tryggt nära Charles de Gaulle.

Bra idé, tyckte jag, så vi åkte över floden och hittade genast det lilla hotell jag hade uppskrivet. 33 euro plus 4 euro för frukost. Som hittat! Det visade sig vara en sjaskig korridor, men stort fint rum, faktiskt två rum plus dusch och wc. Rummet hade utsikt över floden, kanske lite trafikstört.

Lunchservering pågick när vi kom, det såg jättefint ut med massvis av skaldjur på isbädd, så vi kanske äter där ikväll. Annars finns det mängder av andra ställen att välja på. Hotellrum verkar det dock inte finnas många, på vårt hotell fanns det tre (!) och sen såg vi två andra stängda ställen.

Vi duschade och sov lite, sen stadspromenad. En kund ringde också och jag lovade göra ett korrjobb till på tisdag. Verkligheten närmar sig.

Middagen var suverän: salade Nordique med diverse rökt fisk (jag) respektive melon och portvin (Rolf), rogets (röda små fiskar i abborrstorlek) med underbar champagnesås (jag) respektive anklår (Rolf), ostbricka (inte så stor)och crème brulé (jag) respektive chokladmousse (Rolf). Jag tog crème brulé i brist på glass, orkade ingen stor dessert. Men ingen crème brulé går ju upp mot den på Le Magny…

Rolf bjöd på en flaska champagne genomgående till måltiden, Baron Arnold, fräsch och god. Ett mycket bra initiativ.

Kyparen förhalade frukosten till 8.30, vilket gav oss sovmorgon, helt ok med få mil kvar. Istället hjälpte han oss att ställa in cyklarna fint lutade mot vita linnedukar i lilla matsalen.

Detta är fjortonde delen i Tour de Paris 2002, en cykelresa skriven av gästbloggaren Eva Heljesten. En introduktion till resan finns här och alla delar här.