Firat målgång i #blogg100 med Inger Aspåker på Gamla Orangeriet

Detta är det hundrade inlägget i #blogg100 och just därför passar det perfekt att berätta en sann historia från denna utmaning. Den största behållningen från #blogg100 är gemenskapen som växt fram mellan deltagarna och det breda utbudet av bloggar jag upptäckt genom att ingå i detta sammanhang. En av de första jag upptäckte var ledarskapsbloggen Konkret.nu som skrivs av Inger Aspåker. Vid ett par tillfällen när skrivinspirationen har trutit för henne har Inger lagt in roliga tävlingar där vinsten har varit en lunch med henne. Jag är en av de glada vinnarna och idag, just på målgångsdagen, träffades vi.

Lunch och kaffe på Gamla Orangeriet i Bergianska

Gamla Orangeriet i Bergianska har jag aldrig varit på tidigare vad jag minns. Tror det är rätt nyöppnat i nuvarande regi. Miljön är helt fantastisk med enorma gamla fönster och rosor på de vita borden. Maten var också bra tror jag. Vi åt lax- och sejburgare med fänkålslow och rostad potatis och jag var så upptagen med att prata att jag knappt hann utvärdera den. Det där med hann/hann inte kan eventuellt också hänga ihop med storleken – möjligen hade någon glömt laxen? Och i samma veva missat att värma maten. Men det kändes som ett mindre problem när vi satt i den vackra miljön och snackade som om vi känt varandra hur länge som helst.

Efter lunchen tog vi en blåsig promenad (och hade jag inte redan gillat Inger så hade jag gillat henne då eftersom hon tycker att hunden är söt). Vi avrundade med att återvända till Orangeriet för en cappucino som var mycket snygg att se på men där det återigen var något som saknades – hade någon glömt kaffet? Ledarskap, #blogg100, förändringsprojekt, böcker, vi hade precis hur mycket som helst att prata om men tyvärr insåg jag här att någon orutinerad person bara lagt i för två timmars parkering. Alltså två ynka timmar när det skulle lunchas – hur tänkte denna någon??? Nåväl, jag hoppas träffa Inger snart igen och fortsätta samtalet.

Fortsätt läsa mina texter

Utmaningen #blogg100 är över men om jag följer min vana att skriva ett sammanfattande inlägg var tionde dag så kommer det ett sista inlägg imorgon. Därefter? Det får vi se men jag kan garantera att jag inte kommer blogga varje dag på Tomatsallad. För den som känner att abstinensen blir för svår kan jag rekommendera att botanisera bland mina övriga sidor.

KristinaSvensson.se är min officiella webbsajt. Stående inslag är månadens bild och nyheter av jobbkaraktär. Lägg gärna sidan som bokmärke eller i din RSS-läsare för skriver jag något bra så kommer jag tipsa om det på kristinasvensson.se.

Har du blivit så peppad av #blogg100 att du vill skriva en bok och ge ut den? Då rekommenderar jag att ta en titt på Förverkliga din bokdröm – en handbok jag skrivit ihop med en kollega i föreningen Egenutgivarna (vars webbsajt jag också hanterar men hoppas flytta till eget webbhotell snart).

Hela min debutbok går faktiskt att läsa i en illustrerad webbversion. Rekommenderas för den som gillar mina längre humoristisk faktainlägg. Jakten på den perfekta puben är en reseberättelse från Wales med många udda fakta.

Mitt senaste projekt Mina 1000 dagar med Skanska kommer jag presentera närmare senare i maj för det är inte riktigt klart ännu.

Ju större framsteg på Skanska-boken ju mindre framsteg på Antibes-boken – så skulle man kunna sammanfatta läget. Strövtåg runt Antibes ska bli en coffee table bok från franska Rivieran. Det här är den sajt jag lagt minst jobb på och den jag själv tycker är snyggast.

Och om inte detta räcker som läsning så kanske det finns något inlägg bland de hundra jag skrivit de senaste hundra dagarna som du har missat? Alla #blogg100-inlägg finns här.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on mars 20th, 2023 at 10:15 f m