Funäsfjällen samma motiv med olika kameror

Dagens motiv är hämtat ifrån fjällplatån ovanför Tänndalen. Jag har precis klivit ut från Malmbäcksstugan där jag ätit en våffla med hjortronsylt. Det är strålande väder, fast det känns en smula kallt efter att jag suttit inomhus en stund. Högsäsongen har startat och fjällspåren är preparerade. Ett par personer är på väg längs skidspåret ner mot Hållan. Jag tar en bild av dem med storkameran precis när skidåkarna är i V:t mellan mina skidor.

Jag blir såpass nöjd med motivet att jag även halar upp mobilen ur en ficka och tar en bild av samma motiv men med mer vidvinkel. Mitt i bilden står skidorna som jag ställt ifrån mig en smula slarvigt. Den senare bilden gästspelar idag på Funäsfjällens Instagram-konto.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken bild jag tycker bäst om, mobilbilden som ger en översiktsbild, eller närbilden tagen med normalzoomen 24-105 mm. Men det är kul med variation. Fotona är tagna nästan prick en vecka sedan. Vi har haft en del soldagar sedan dess men mest snö.

chefstomaten