God glass i Karlskrona

Jag hänger i Karlskrona den här helgen. Officiellt är jag här för litteraturfestivalen Bok & Hav men jag har mest semester. Festivalen invigdes på Marinmuseet i fredags och det är hittills den enda programpunkten jag lyckats ta mig till. Jag har också sett delar av Marinmuseet. Bland annat delar av en intressant film om hur kalla kriget tog slut (delvis en slump, delvis beroende på massmedias feltolkning, delvis beroende på människorna som gick ut men också på grund av Reagan och Gorbatjov).

Marinmuseet har också en trevlig restaurang där jag snart ätit raggmunkar med fläsk tre dagar i rad. De säljer också Karlskronaglass. Jag är ju förtjust i hantverksmässiga glassar så jag håller även på och provar igenom utbudet. Godaste smaken jag provat hittills var saltlakrits. Det är väldigt udda med tanke på att jag inte ens gillar lakrits. Melon var lite mer konstig.

De är prisbelönta för sin citronsorbet så jag hoppas att kunna smaka den också innan jag åker vidare. Fabriken ligger i Lyckeby.

Örlogsstaden Karlskrona har visat upp sig från sin vackraste sida och jag känner att jag nog borde läsa på lite mer och gå runt lite mer. Men eftersom jag har semester så såsar jag mest runt och hänger med mina kollegor. Ska ta och prata med dem nu. Hej så länge!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)