Hade jag bara haft tid så skulle jag skrivit ett riktigt svinsurt blogginlägg nu

Men nu har jag ju inte tid. För jag måste deklarera. Deklarera är normalt rätt lätt. Man loggar in på Skatteverket och så fyller man i en och annan siffra och så tjong så fixas allt automatiskt. Svisch svosch. Man lägger mer tid på att oja sig för det hela än det egentligen tar. Men det förutsätter alltså att man kommer in på skatteverkets sida. Och det är lättare sagt än gjort. De erbjuder massa olika alternativ men jag som är kund i SEB får hålla till godo med Telias e-leg. Och vem som har stollat till det systemet det vet jag inte.

2007 började jag skriva minneslappar till mig själv när jag deklarerade. Därför vet jag att jag använde e-leg då. 2009 noterade jag att e-leg var den besvärligaste delen på hela deklarationen och instruktionerna om e-leg tog upp halva minneslappen. Förra året muttrade jag också om e-leg och i år har jag helt kört i diket på den fronten. Det funkar inte. Alls. Grejen är att jag inte kan skaffa något nytt för min bankdosa är i Antibes. Dumt ställe förvara den på såklart.

Hur som helst, den positiva delen i upplevelsen är att Telia numera faktiskt är kontaktbara och hjälpsamma. Inte som sist, då de i experimentiver uppgraderade basstationerna i Göteborg så att alla trogna kunder (de med äldre sim-kort) plötsligt saknade nätåtkomst, enda möjligheten till felanmälan var per telefon och när jag skrev pappersbrev till dem fick jag till svar att det var jag själv som orsakat problemet.

Nej nu måste jag återgå till pappershögen, har slösat bort flera kvällar på e-legs-tjafset och nu är det bara att bita i det sura äpplet och försöka sig på att deklarera på papper. Synd att jag inte har några minneslappar från före 2006 så jag hade någon aning hur jag skulle göra…

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)