Kallbadhuset i Varberg i olika väder

Varberg är sommar och barndomsminnen för mig. Det är fästningen, glass på Tre toppar i Träslövsläge och picknick på Getterön med farmor och farfar. Det är en gullig sommarstad där man badar naken bland tångruskorna på Skarpe Nord och äter goda köttbullar i Kärleksparkens servering. Någonstans i minnesbanken finns även någon konsert eller två.

Café Kasett rekommenderas

Det är alltid roligt att få anledning att åka till Varberg. Under hösten har jag varit där på snabbvisit två gånger. Båda gångerna har jag fikat på Kasett som är lika delar café och presentbutik. Det är verkligen mysigt och jag trivs mycket bättre där än på Mignon som ligger bredvid.

Kallbadhuset i hamnen

Båda gångerna har jag också tagit en bild av kallbadhuset. Jag tycker det är så roligt att fota samma motiv vid olika tillfällen (så kul att det blivit en egen liten fotoserie). De här bilderna har båda använts på Instagram och är en smula processade i appen Snapseed. Den blå bilden är blåare än vädret var i verkligheten och det var inte riktigt så dimmigt som det ser ut på den andra. Den ena är från september, den andra tagen i november.

Själva kallbadhuset står i hamnen och är en plats jag inte har några barndomsminnen från. Men jag har läst på nätet att den haft sitt nuvarande utseende sedan 1903 och har herr- respektive damavdelning.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)