Magiskt vinterväder över Mark

På vintern kan vädret förändras på ett litet kick, vilket är en del av charmen med årstiden. Tjugo grader hit eller dit på någon timme eller några höjdmeter – det händer inte på sommaren. Idag blev jag påmind om hur magiskt vintervädret kan vara. Jag var ute och for för första gången efter min virus-däckning och hann med både iskyla, solsken och snöfall runt nollan. I den ordningen. Snöandet var dessutom synnerligen lokalt. När jag körde genom Skene snöade det på ena sidan av gatan, medan det var uppehåll på den andra. Först misstänkte jag en snöslunga, men snöandet hängde med alltför länge för att vara maskingjort.

Givetvis var kamerorna med men jag fick till att börja med inte så stor användning för dem. Men när solen plötsligt tittade fram och avslöjade ett juligt vinterlandskap fick jag bråttom. Allt var plötsligt vackert. Men vackrast av allt var den gamla stenvalvbron vid Brokvarn. Den tavlan var så vacker att jag var tvungen att vända bilen, köra tillbaka och rusa ut på den moderna betongbron och fotografera. Valvbron i sten och betongbron är två av tre broar över Torestorpsån, det finns också en äldre ridspång av stora stenhällar.

När jag kom hem och kikade på bilderna blev jag besviken, de blev inte alls så fantastiska som jag hade förväntat mig. Vad hade jag gjort för fel? Borde jag pulsat ner till ån och fotat bron därifrån istället för uppifrån bron? Eller hittat något i förgrunden att fokusera på? Jag var i full färd med att avfärda dagens foton som misslyckade, men så kom jag på det gamla tricket att beskära bilderna. Och vips så blev de mycket intressantare. Jag beskar några smala på längden, några på högkant och ett par helt kvadratiska. I bildspelet nedan har jag valt fyra på högkant. Att valet föll på just dem beror inte på att de är bäst utan för att jag helt enkelt inte fick ihop fyra kvadrater eller fyra bilder på längden :-)

Ska avsluta detta inlägg med ett litet tips. Om någon har vägarna förbi Örby imorgon söndag mellan 10 och 16 skulle jag absolut titta in på julmarknaden på Två Skyttlar och köpa julbröd från Fältbageriet. Kryddat med pomerans, ingefära, kryddnejlika och kardemumma – ruggigt gott!

chefstomaten

Last updated on april 14th, 2018 at 07:45 e m