Många matvaror att testa i Frankrike

En av de absolut roligaste sakerna med att flytta eller besöka ett nytt land är allt gott man måste proväta. Det gäller ju att hitta det godaste, bästa eller mest typiska. Frankrike råkar ju dessutom vara ett stort matland, därför har jag ett antal forskningsprojekt på gång. Som Antibes godaste bröd. Där leder baguette l’ancien från Hasselbach på Rue de la Republique i gamla stan ganska tryggt före fikonbrödet från Boulangerie JR på bilvägen mot Carrefour.

Striden om bästa croissanten pågår fortfarande men Intermarchens bake-off ligger bra till på söndagar (däremot är de inte alls lika goda veckans övriga dagar). En annan falang håller på med utprovningen av ostron. De bästa heter något på G och kostar €30 för ett dussin. Jag överväger om det är värt pengarna för att få ett foto på rätt sort.

Fotot på baguetterna ovan har en egen historia. Vi var på väg ut på utflykt men gick omvägen runt bageriet enkom för att jag skulle få en bild på två bröd i sin lilla pappersservett. Köper man ett bröd får man dem i en papperspåse, vilket på alla sätt egentligen är mer praktiskt och hygieniskt, men det blir en mer fransk bild så här. Varför det var så nödvändigt med en bild vet jag inte, det här var innan jag sparkat igång tomatsallad och börjat blogga.

Brödinköpet visade sig senare vara riktigt fiffigt. Utflykten gick till St Margeurite, den större av de två öarna utanför Cannes. En regnskur gjorde att vi tog skydd i en restaurang. Om jag minns rätt så kostade förrätterna runt €100 och jag bestämde raskt att baguetterna dög fint till lunch.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 8th, 2016 at 07:25 f m