Massor av björkar i Tänndalen

Jag har redan etablerat att jag tycker björk är utmärkt i vedform och att träden med fördel kan förvandlas bli just björkved innan de får för sig att släppa ut kilovis med pollen. De senaste två dagarnas fotoförsök har inte ändrat min uppfattning. Här i Tänndalen är det hysteriskt mycket björk och de har egenheten att de alltid sticker upp i bild.

Häromkvällen var det en helt fantastisk solnedgång som färgade hela himlen röd. Det hade kunnat bli en superhäftig bild – om det inte hade varit en massa björksly i vägen.

Sjö + snöklädda fjäll + solnedgång borde bli en bra bild tänkte jag igår kväll, packade hela kamerautrustningen och promenerade ner till Tänndalssjön. Bara för att upptäcka att det var björkar i vägen för min tänkta kanonbild.

If you can’t beat them join them. Om det är fullständigt omöjligt att fotografera minsta lilla bild utan att det sticker uppe en suddig björkpinne i bilden (jag var ute i nästan två timmar och travade) så återstår bara alternativet att börja fotografera björkar.

Avslutar med kvällens minst björkiga bild. Kvällens häftigaste bilder blev dock närbilder på moln. De kommer kanske i ett eget inlägg så småningom.

chefstomaten