Min topp tre från årets bokmässa

Det är dagen efter Bokmässan och jag har lovat mina fötter att de ska få tillbringa dagen i soffan. Eftersom vi på något sätt hör ihop så betyder det att jag också är parkerad där. Det känns helt ok faktiskt, halsen känns som jag ätit taggtråd och ögonen är avsevärt mindre än vad de var för en vecka sedan så soffan är nog helt rätt plats. Där kan jag ägna dagen åt efterarbete efter Bokmässan. Först ut är att blogga lite personligt om mina favoritögonblick medan koffeinet från ett par koppar kaffe gör sitt.

1) artikeln i GP

Överst på min lista kommer tveklöst artikeln i GP och dess effekter. Varje person som kom till montern med artikeln i en plastmapp, berättade om sitt skrivande och hur hopplöst det känns att få standardrefuseringsbrev efter standardrefuseringsbrev och hur de nu fått lite nytt hopp kändes som jag skulle lyfta från jorden. De gick hem med Förverkliga din bokdröm i handen och kommer inom kort få ett välkomstmejl från föreningen. Och jag gick hem från mässan med känslan att jag gör skillnad för människor. Det är en skön känsla.

f395911628f811e3a77f22000a9e29a0_7

Söndag är absolut helt fel dag att hamna på bild på eftersom tre dagars Bokmässande har satt sina spår. 

2) alla möten

Jag har varit inne på detta redan – alla möten under bokmässan. En del som kom förbi montern, andra som jag sprang på i korridorer eller när jag besökte deras montrar. Och så några som jag stämt träff med över en kopp kaffe. Tack till er allihop. Jag ska gå igenom högen med visitkort under dagen och förhoppningsvis bringa lite ordning bland alla nya kontakter.

b6d96a72280311e3b1a412313926b4d0_7

Den här koppen dracks i solskenet utanför Mahogny tillsammans med en nyfunnen Instagram-vän. Annars gjorde Biologen en storartad insats två dagar och bjöd mig på kaffe från det lilla ekologiska cafét bredvid FreeDawit. Tillsammans med fairtrade choklad med ingefära fick det ner mitt blodtryck till hälsosamma nivåer (japp, det finns sådana tillfällen också under en bokmässa).  

3) förlagslunch

Ett obligatoriskt inslag på Bokmässan är att äta en räkmacka på Heaven 23. De är bara så oerhört goda. Att jag i år dessutom blev bjuden på denna upplevelse av ett förlag kändes ännu mera rätt. Ett annat förlag är ett enmansförlag och Petra Picha är kollega med mig men det är ett riktigt förlag med representationskonto för det.

5da3e85c29a111e3aeb222000a1f9e7e_7

Göteborgs mest kända räkmacka – med rätta. 

Ses vi nästa år?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)