När kommer du hem till Vänortsgatan igen?

När kommer du hem? Jag hade faktiskt börjat planera hemresan så smått. Kollat priser på SJ, kikat på väderprognoser och så. Men så nåddes jag av informationen att vi har nya grävskopor hemmavid. Som om det inte räckte med kommunens cykelbana-mitt-genom-uteplatsen-projekt, SKANSKAs jättebygge, föreningens framtrollande av nya p-platser, diverse spårbyten, uppgrävda vägar och avstängda cykelbanor så har vi nu – dam dam – Mölndals energi. De gräver ner en ny elledning.

Vad kommer här näst? Kommer arkeologerna upptäcka att en viktig tidigare okänd boplats legat i leran precis utanför ytterdörren, öppna upp ett jätteschakt och börja pensla fram krukskärvor? En meteorit krocka med Vänortsgatan, slita upp ett stort hål, orsaka ett lerskred som skickar husen rakt ner i Mölndalsån?

Förvisso finns det nya hål att dokumentera men en lervälling är rätt lik en annan och jag har nog med bilder på grävskopor för att fylla ett mindre album. Jag tror jag stannar kvar här. Tittar på snön som faller. Lyssnar på knirkandet av stavar i kall snö. Petar in en pinne i brasan.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)