Norwegian inför wifi på sina flyg

Jag har snart testat igenom alla sätt att ta mig mellan Sverige och Nice: jag har flugit med SAS, Lufthansa, Cityairlines och Transavia från Landvetter, Kastrup och Arlanda. Jag har åkt bil men aldrig cyklat eller åkt tåg. Nu är det premiär att flyga med Norwegian. Det som hållit mig borta från Norwegian hittills är att det pris man jämför med inte inkluderar alla kostnader för normal-resenären. Att ta med incheckat bagage och betala med kreditkort kostar nämligen extra. (Och fyller man handbagaget med kameror och objektiv måste man helt enkelt checka in en väska med kläder).

Vad som mer hamnar på minussidan är att Norwegian flyger från supertrista terminal 2 på Arlanda. Där fanns varken Espresso house eller Starbuck’s att förgylla väntetiden med. Testade Roberts coffee och det var ingen värdig ersättning. Men vad Norwegian dock har är moderna flygplan, hyfsad flygkost (för att vara flygkost alltså) samt wifi! Det senare är på intrimningsstadiet vilket innebär att det är gratis!

Vilket är mycket smart av Norwegian. Kan inte påstå att jag någonsin saknat att kunna surfa ombord på ett flyg men nu när jag gör det (var ju tvungen att gräva fram datorn och testa – bloggar alltså detta från 11 600 meters höjd över Europa) så kan jag inte förstå hur jag klarat mig utan. Nätet är riktigt snabbt och förutom en kort stund när det la av så funkar det perfekt. Om detta beror på att vi är få som använder det eller om det verkligen är riktigt bra det vet jag inte. (Tänker på SJs nät som faktiskt var användbart i början, medan man var typ ensam om att använda det).

chefstomaten