Nu blommar kameliorna i Palmhuset

På Rivieran blommar mimosan (och kamelior utomhus), i Göteborg får vi leta reda på närmaste växthus för att uppleva blomprakt. En exkollega tipsade mig om att kameliorna slagit ut i trädgårdsföreningen. Självklart kilade jag dit på lunchen med kameran. Jämfört med förra årets Tage Andersen-utställning känns Palmhuset tomt, det är bara trädgårdsföreningens egna bofasta kamelior på plats i år. Men om man struntar i förra årets överdåd, är det helt underbart!

En fördel med att det inte är utställning är att det heller inte är någon entréavgift. Gratis är gott och har man dokument att läsa kan man med fördel förlägga en bit av arbetsdagen till någon av bänkarna i växthuset. Det måste göra gott för själen med grönska! Lite mindre gott för min själsfrid var att bilderna visade sig vara ganska gryniga när jag kom hem. Nu har jag kört dem genom alla möjliga funktioner i Lightroom.

chefstomaten