Numera kund hos Dropbox

Jag skjuter upp projektet att flytta ut i skogen och leva utan el och rinnande vatten ett tag och ger molnet en till chans. Men jag har sagt upp Google Drive och köpt lagringsutrymme hos Dropbox istället.

Konceptet är detsamma, alla bilder jag tar med mobilen trillar automatiskt iväg till en mapp i molnet för backup. Denna mapp kan jag sedan nå via en webbläsare eller ha som en mapp på den dator jag använder. Skillnaden är att hos Dropbox finns det bara en storlek på bilderna som back-upas. Och det är full storlek. Ingen risk att den av något skäl ändras till webbstorlek så att jag förlorar bilder vilket jag gjorde när jag använde Google Drive.

Dropbox billigare än Google

Sedan tror jag att jag fick ett års lagring hos Dropbox för samma pris som två månader hos Google men eftersom jag inte läste så noga på priset i dollar utan bara betalade så kan jag inte svära på det. Jag tror dock jag fick mer lagring för pengarna hos Dropbox. Hos Google gick jag från 15 GB (deras gratisnivå) till 100 GB vilket alltså betyder att jag egentligen fick 85 GB medan jag hos Dropbox gick från 8,25 GB till 111,25 GB eftersom de la på 100 GB från det jag hade och sedan slängde in 3 GB som tack för att jag började ladda upp bilder från mobilen.

fa0b704c1eda11e3890c22000a1fa80f_7

Just nu fyller jag dropboxen med bilder av våta lönnlöv i vackra färger.

chefstomaten