Ny meny och goda Galena på the Rover

I torsdags bjöd biologen ut mig på the Rover, hon tyckte att jag behövde lite uppiggning i vardagen. Det tackar man såklart inte nej till. Framförallt inte som jag läst på facebook att rover hade premiär på sin nya meny just den kvällen.

Nya menyn hade flera lockande titlar som osso bucco, getostfyllda savojkåldolmar och vilt rydberg men vi fastnade för hjortbratwurst med syltad lök, chutney och senap. För 75 kronor var det perfekt när man vill ha något att äta till ölen, men inte handla en hel middag.

Till korven drack vi Galena från Nynäshamns ångbryggeri. Det är tvillingen till Pioneer i deras single hop-projekt. Jag har tidigare testat och dömt ut Pioneer så jag var aningen skeptisk i förhand. Helt i onödan, Galena var en hit. Jag ska absolut prova fler öl med Galena framöver. Vi drack också Bergmansöl från Oppigårds. Det var en lager, en god lager men trots allt en lager. Och en aldrig så god lager kan inte mäta sig med en god ale som Galena.

chefstomaten