Posten gräver sin egen grav

Är det någon här som är så gammal att de minns när man skrev brev för hand, frankerade kuvertet genom att slicka på frimärket och gick till en gul brevlåda? När ”post” betydde brev, inte var namnet på ett stort hotell (Clarion hotel post). Jag minns i varje fall hur sura togångarna var hos Postverket när e-posten dök upp i mitten av 1990-talet och alla började skicka elektroniska brev.

Nu är e-breven så vanliga att ett handskrivet brev eller ett pappersvykort är exklusivt att få. Någon på Posten har förstått det för de har en tjänst de kallar Riktiga Vykort. Man laddar upp en bild, skriver en text, betalar 15 kronor och så levererar posten vykorten dagen efter. I alla fall i teorin. I praktiken har detta funkat utmärkt för mig flera gånger. Så när som att en mottagare misstog vykortet för reklam och var på väg slänga det oläst.

Leverans på rätt dag – papperspostens svaghet

Jag har det på alla sätt bra i Antibes. En nackdel är dock att jag är i fel land för att fira personer som fyller år. I slutet av förra veckan var det en hel ansamling av födelsedagar och födelsedagsfester. Typiskt läge att skicka vykort alltså. Så jag la ner tid på att välja ut lämpliga bilder (pionerna ovan skickade jag till Biologen) och författa något personligt.

Vad är a och o när man skickar ett gratulationskort? Jo det är så klart leveransen. Den ska ske på rätt dag. Vilket enligt posten är dagen efter beställning om man beställer före kl 16. Tror du mina vykort kom fram rätt dag? NEJ! Jag har skummat igenom hela deras långa finstilta för att se ifall de ändrat leveransvillkoren. Nej, vykorten var bara försenade.

Ja men nästa gång – då skickar jag e-brev istället!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)