Räkmackan – Göteborgs signaturrätt

Om Göteborg har en signaturrätt så är det räkmackan. Det finns ingen annan rätt som är så förknippad med Göteborg. Många anser att ett besök på Bokmässan inte är komplett utan en King Size från Heaven 23. När vi Göteborgare har gäster är det alltså självklart att servera räkmacka.

Det blir rätt många räkmackor om man är 250 personer. För det är ungefär så många som har samlats på Lindholmen på Eriksberg den här helgen. Vi har just ätit räkmackor. Det var en variant med mjukt ljust bröd. Själv är jag annars en anhängare av rågbröd som underlag för en generös hög med räkor med majonnäs eller varför inte färskost.

W som i WebCoast, en knytkonferens som jag har jag skrivit en hel del om här. Jag hade funderat på att bara lägga upp denna bild med texten ”stängt pga WebCoast” som bidrag 52/100 i #blogg100. Men jag utökade med några räkmackor. Hur jag ska få ihop något imorgon fattar jag inte men kanske kan jag rädda upp situationen genom att försöka haffa #blogg100:s initiativtagare Fredrik Wass som är en av de 250 och intervjua honom?

chefstomaten