Risotto på Casa Nostra

Nordenskiöldsgatan är gatan om man vill äta italienskt i Göteborg. Där ligger italienarna på ett radband, Da Vinci, Pasta Haus, Trattoria Contorni och Casa Nostra. En vanlig onsdagskväll i augusti är i princip alla uteserveringarna fullsmockade så Göteborgarna sätter värde på sina italienare. Jag och min italienfrälsta väninna valde Casa Nostra eftersom de skyltade med sin meny. Jag fastnade för risotto ai porcini e salscicca.

Vi satt på ett av de höga barborden vilket gav mig en utmärkt utsikt över underhållningen i köket. Ljudvolymen var italiensk (hög), smörmusiken var italiensk (bl a väninnans icke-smöriga favoritartist Ligabue) och kaffet av italiensk kvalitet. Väninnan fick dessutom nyttja sin italienska :-). Totalt sett en lyckad kväll alltså.

Vi har bara två saker att anmärka på. Det ena är servicen och det andra glassen. Det var infernaliskt svårt att få kontakt med serveringspersonalen. Ok, vi ställde oss aldrig upp på bordet och hojtade men det kanske hade varit modellen. När vi skulle skicka ut vaniljglassen igen för att den var isig och smakade gammalt, hann den nästan smälta ner innan vi fick kontakt. Den byttes dock ut mot en tartufo bianco som smakade precis som man förväntar sig på en italienare.

chefstomaten