Sena skidspår i Funäsfjällen i år

Förra året fyllde jag i början av december Tomatsallad med bilder av rimfrost och en hel kavalkad av foton från Funäsfällen med allt från norrsken till perfekta skidspår. Jag trodde att jag skulle köra en repris i år, men tji fick jag.

Det var nämligen inte tillstymmelse till skidspår på fjället i månadsskiftet november-december. Det fanns i Bruksvallarna spår gjorda av sparad snö och konstsnö. Jag övervägde att åka dit men som jag minns rätt är de spåren ganska kuperade. Jag inleder gärna skidsäsongen med att hasa runt lite på platten i några mil tills skidbenen har infunnit sig. Dessutom kände jag mig inte helt kurant.

Morgon över Hamrafjället

I brist på skidspår blev det korta promenader upp och ner på fjället för att titta till hur soluppgången färgade bergen. Ibland med moln, ibland helt molnfritt. Om jag inte sett helt snett på kartan så är det Hamrafjället jag fotat.

Fjällvädret bjuder alltid på nya fotografiska möjligheter. Det bjöd också på en och annan blöt fot. Även om det ser isigt ut på flera bilder hade marken nämligen inte frusit helt. Här och var porlade det under isen och lite nu och då trampade jag igenom.

Bilderna till det här inlägget har jag valt för att de är tagna på i princip samma motiv. Men olika mornar och med olika kameror och olika objektiv. Jag hoppas att nästa inlägg från Funäsfjällen har lika fint ljus men mer snö.

chefstomaten