Skanska hmmm

Jag har lite välbehövlig semester från datorn och då passar det fint att fiska lite ur mejlboxen till bloggen. 

mejl 1

Bygget går extra långsamt fram. Jag tror de väntar på att du skall komma hem så de kan börja väsnas.

mejl 2 (strictly speaking från FB)

Om du undrar hur det ser ut hemma i Mölndal och behövde nån anledning att stanna där du är… :)

mejl 3 (varifrån jag lånat blogginläggets titel)

No comments

För den som inte orkar klicka på bilden och läsa det finstilta på Skanska grundläggnings sajt så står det bland annat att maskinerna är relativt tysta och vibrationsfria. Relativt är ju som bekant ett relativt begrepp och precis som tiden så är det relativt hur Skanskas maskiner uppfattas. Det är också skillnad på maskin och maskin (till min bank av värdelöst vetande lägger jag att jag numera kan höra skillnad på en pålningskran märkt miljömaskin och en annan). Och underlag och underlag. Ni vet, leran som ser ut och uppför sig som chokladpudding. Petas det i ena änden så wobblar det i den andra. Och våra hus är inte pålade.

Sedan är det också relativt hur ljudisolerade husen omkring är. Moderna med superdupertreglasfönster eller särskilt viktigt exempel på 1950-tals arkitektur (eller hur det nu var kommunen formulerade det hela).

mejl 4 (strictly speaking en kommentar på ett annat inlägg)

Avsändaren är en hotmailadress men den kan ju vara genuin för det. I så fall är det ett trendbrott – kommunikation! Tyvärr lite för oradikala alternativ.

Tjena tjejen! Tänkte kolla med dig angående våra arbetstider med pålningen. Som du kanske har sett så har dom grusat av en yta på Vänortsgatan, vilket betyder att vi ska dit med pålmaskinen IGEN. Ska vi jobba 06.45 – 17.00 mån – tor och 06.45 – 11.00 fredag. Eller tycker du att 06.45 – 18.00 mån – tor och ledig fredag är bättre? Mvh Benny, skanska grundläggning.

Chefstomaten svarade pronto (eller så fort hon nu råkade gå förbi datorn)

Hejsan Benny,

Vad sägs om att skicka alla boende en vecka till Cran Canaria och sedan köra 24/7 (skift dygnet runt sju dagar i veckan) så det blir klart någon gång?

Om det ska spridas ut över flera veckor kan det vara värt fundera över vart folk ska ta vägen under pålningen (det bor en hel del pensionärer och studenter i husen som inte har någon 8-17-kontor att fördriva dagarna på). Ett närliggande alternativ är Mölndals bibliotek, de har öppet måndag-fredag kl 10-20 och fredag kl 10-19…

Hälsar Chefstomaten

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)