Skanska orsakar hjärtinfarkter

Dagbok från onsdagen 11 april 2012

06.50: ”Å så var det dags igen. Grävskopa siktad 5m från sovrumsfönstret och automatisk väckning 06.30. Behöver jag säga mer?”

07.05 ”Och där drog marktillplattaren aka helvetesmaskinen igång”

11.52 ” Behaga byggjobbarna skämta med mig apprillo? De dönade in med grävskopa och helvetesmaskin (padda, marktillplattare) och körde runt dessa nedanför mitt sovrumsfönster en halvtimme runt sjusnåret (mest före sju). Sedan försvann de spårlöst. Det är inte så att saknar dem direkt, och förresten kan jag i så fall ”tröstat mig” med tät trafik av cementblandare på andra sidan huset. Men är det sovrumssidans byggjobbarares version av fredliga relationer (hänsyn) med de kringboende att väcka alla och sedan dra vidare?

13.40 ”Hmm, verkar kört få ut bilen (dold bakom cyklisten, behöver backa ut den rakt i släpet). Ber att få notera att detta är utanför taggtråden och grindarna som enligt Skanska är på plats för att skydda oss från tunga byggmaskiner.”

14.45 Hos frissan. Läser artikel i Damernas Värd nr 4/2012 om Ljudstress. 800 000 är drabbade och antalet ökar. Särskilt långvarig ljudstress är farlig. Kan orsaka nedstämdhet/depression, oro, kronisk trötthet , humörsvängningar/aggresivitet, minnesproblem, högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdomar. Allehanda saker jag inte har direkt lust att drabbas av för att Skanska ska tjäna 1.3 miljarder till.

16.39 Kommer hem, ser att Skanska fortsatt annektera gatan samt dessutom försett min entré med klätterställning.

Om nu Skanska har satt upp taggtråd och spärrat av vår väg, då får de ju faktiskt ta och hålla sig innanför sina egna avspärrningar också! Avspärrningar måste gälla åt båda hållen. Om vi ska köra runt för att inte vara i vägen för dem, då får de också ge fan i att parkera in min bil.

 

chefstomaten