Sko av choklad och Chateau d’Yquem

Det blir inte så många blogginlägg från Antibes för jag är inte ute och rör mig särskilt mycket. Det beror bland annat på att någon har snott sommaren och skickat den till Sverige men också på att jag sitter fjättrad vid datorn hela dagarna och jobbar med manuset till Strövtåg runt Antibes. Jag skulle kunna skriva en uppsats om svårigheterna med att göra långa pauser i arbetet med en bok. Men jag avstår, ni får lista ut själva hur kul det är när man inte förstår sina egna anteckningar ett år senare.

Men nu skulle jag skriva en rad om Antibes. Vad har hänt sedan sist? Jo, Jean Luc Pelé har en ny produkt i sitt skyltfönster, en sko helt i choklad som ser hur läcker ut som helst. Stränderna har fått nya duschar och idag börjar Voiles d’Antibes så jag måste helt enkelt ut med kameran en sväng.

Monoprix franska Marks & Spencer

Igår gick jag för första gången en sväng i nya matbutiken Monoprix. Ja den är inte så ny längre men jag har bara inte varit där tidigare. Den ligger i det stora huset på Place General Gaulle (det som det var ett sånt häftigt bildspel på i julas). Att gå in på Monoprix var som att kliva in på Marks & Spencer i Storbritannien; först knata igenom klädavdelning för att komma in i mathörnan som är inrymd i mitten av butiken. I grönsaksavdelningen finns bara perfekta exemplar, en stor kyldisk är full med färdiga rätter och konserverna är generellt åt det dyra och exklusiva hållet. Helt fel affär för att köpa hushållspapper vilket stod på min inköpslista. Trots den exklusiva inriktningen hittade jag ingen vettig balsamvinäger, måste man gå på mässa för att köpa sådan? Jag gick också ett nyfiket varv i vinavdelningen och hittade en vinkyl full med Chateau d’Yquem. Jag tror prislappen var €229 per flaska men jag kan minnas fel. På vägen ut kom jag på att jag borde ha tagit en bild men jag ville inte knata förbi vakten ett varv till för att kolla.

Edit: Tack vare en uppmärksam läsare stavar jag numera Monoprix rätt.

chefstomaten