Söndag i Antibes

Nope, jag är inte alls i Antibes, men jag önskar jag var det när jag tittar ut och ser väderleken i Göteborg. Ett kompakt regnmoln verkar ha parkerat över bygget. Bilden är från en annan söndag och jag har lyckats fånga flera av söndagssysslorna på en och samma bild. Dessutom utan att få med ett enda identifierbart ansikte! (Jag har lite svårt med den aspekten av gatufoto, gillar inte att fota människor på nära håll utan att bett om lov först). 

Söndagar på franska Rivieran klär man upp sig och visar upp sig. Man promenerar längs vattnet med hunden, man sätter sig på en parkbänk eller man spelar boule. Herrarna som står upp i mitten av bilden gör precis det. Boule är en strikt manlig syssla, både publik och spelare är enbart män. Ser man kvinnor som spelar så misstänker jag alltid att det är skandinaver. Det finns dock en vanlig (också helt mansdominerad) söndagssyssla som inte kom med i bilden ovan, den kanske ni kan gissa av nästa bild.

chefstomaten