Taylors & Jones-korvar hittade i Täby

Hurra! Jag har hittat korvar från de engelska korvspecialisterna Taylors & Jones. Jag brukade handla dem i Göteborg på Jane’s Place (som också sålde en viss synnerligen läsvärd bok). Tyvärr var jag visst inte där tillräckligt ofta för butiken har slagit igen så det var länge sedan jag fick en äkta engelsk korv.

Det var igår på hemväg från den inställda boklanseringen på Täby bibliotek som jag vandrade in på Metro i Täby Centrum. Jag minns det som en rätt trevlig butik. Nu fick jag inget grepp om vad den försökte vara. Inredningen var trång, mörk och lite sjabbig (lågbudget) men utbudet talade åtminstone delvis ett helt annat språk (välsorterat och dyrt). Hur som helst hittade jag korvar från Taylors & Jones som trots de engelskklingande namnen huserar i Stockholm. Jag vill minnas att en av mina trognaste läsare har varit där och tillverkat korv.

På Metro fanns det igår tre sorter att välja mellan; lamm med rosmarin, salsiccia med parmesan och biff med svartpeppar. Jag valde den sistnämnda. Lammkorven har jag redan provat och det är verkligen ingen falsk varudeklaration, det är en lammkorv med kraftfull lammsmak. Även biffkorven var kraftfull. Den tog mig rakt tillbaka till Wales och var ett trevligt avbrott från alla franska och svenska korvar jag konsumerat de senaste åren. Det här är en korv som gjord för bangers & mash. Tyvärr insåg jag inte det förrän korvarna var färdigstekta men då var det bara att börja koka potatis och röra ihop ett smörigt potatismos.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)