Tomatsallad goes shoppingblogg

Tomatsallad är en omväxlande (spretig) blogg. Beroende på dagsform är det en reseblogg, fotoblogg, Göteborgsblogg, Antibesblogg, förklara-för-världen-hur-byggbolag-är-blogg eller vardagsblogg. Något det inte varit är dock shoppingblogg. Kanske borde jag byta gebit? Jämföra butiker, analysera trender och lägga upp bilder på mina nya inköp? Idag har jag exempelvis ägnat mig åt en kvalitativ undersökning av olika mobiltelefonbutiker. Resultatet av denna gedigna genomgång kommer kanske i en kanal nära dig vilken dag som helst. Ikväll ska jag dock utnämna dagens absolut skickligaste försäljare. Honom träffade jag på Naturkompaniet på Kungsgatan i Stockholm (den mindre butiken närmare Hötorget).

Jag stoppade in näsan för att snabbt kolla in strumputbudet. Jag är lite kinkig när det gäller mina strumpor, jag har en favoritsort som jag har på mig oavsett om det är -20 eller +40 ute. Tyvärr är de svåra att få tag i vilket gör att andelen sockar i min ägo med hål i snabbt närmar sig 100%. Det tog mig cirka trettio sekunder att konstatera att favoritsorten inte fanns inne på någon av Naturkompaniets butiker. Jag var på väg ut igen när jag fångades in av Stjärnsäljaren. Han menade att jag absolut borde prova Smartwools Run Toe Sock.

Jag var aningen skeptisk. Har man en favoritsort så har man en favoritsort och antalet dagar de senaste fem åren som jag inte har haft favoritsockarna på fötterna är lätt räknade (finns antagligen någon form av koppling mellan frekvensen på användandet och andelen hål). Nu är favoritsockarna också tillverkade av Smartwool och det är ju enklare övertala mig att prova en annan Smartwool-produkt än en socka från exempelvis Woolmax eller Lundhags.

Run Toe Sock är självklart av ylle (det säger sig lite av namnet på tillverkaren). Det är en bra start då sockar som inte är av ylle inte har något i min garderob att göra (med undantag av ett litet pågående franskt teflonexperiment). Hur som helst. Grejen med dessa sockar är att varje tå har sin egen lilla strumpa. Ungefär som skorna som blivit något av en fluga. Stjärnsäljaren berättade att genom att man aldrig blir svettig mellan tårna luras kroppen att tro att den orkar mycket mer och man kör mycket hårdare på gymmet. Han erkände själv att det lät helt kockoboll men poängterade att det var sant. Sockar som lurar hjärnan att träna hårdare – klart jag var tvungen att prova och därför är jag numera ägare av ett par run toe sock för 199 riksdaler.

Om inte annat är de i alla fall grymt söta.

Sådär, Tomatsallad goes shoppingblogg blev inlägg 56/100 i #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)